Izbjeljivanje

Izbjeljivanje zubi za jedan sat.

U manje od sat vremena Vaši zubi će postati znatno bijeliji.

usluge_izbjeljivanje1.jpg

Što je Zoom izbjeljivanje zubi ?

Na tržištu se može pronaći mnoštvo preparata za izbjeljivanje zuba. Dvije su osnovne vrste - jedni se koriste profesionalno u ordinaciji, a drugo su sredstva koje pacijent koristi kod kuće, bez nadzora stomatologa. Preparati se temelje na 25-35% vodik peroksidu, odnosno 10% karbamid peroksidu. Vodikov peroksid je aktivna supstanca koja se u kemijskoj reakciji dekomponira na molekule vode i kisika,koji dalje daje vrlo reaktivan međuprodukt- superoksid, te u nastavku reakcije dolazi do prodiranja kroz caklinu i dentin i započimanja procesa izbjeljivanja. Postupak izbijeljivanje ne oštećuje zube.

Jamstva Zoom izbjeljivanja zubi.

Indikacija

Indikacije za izbjeljivanje su promjene boje zuba nastale egzogeno (pušenje cigareta, često konzumiranje kave, čaja, crnog vina, starenje, endodontska liječenja, ispuni) ili endogeno (dentalna fluoroza, tetraciklinski zubi). Izbjeljivati se mogu vitalni i avitalni zubi, jedan zub ili skupina zuba.

usluge_izbjeljivanje2.jpg

Postupak

U ambulanti za estetsku stomatologiju optimalne rezultate mi postižemo primjenom Zoom 2 chairside whitening sustava. To je profesionalni način izbjeljivanja zuba, provodi ga stomatolog u ordinaciji, a rezultati su odmah vidljivi. Cijeli postupak traje oko sat vremena, a zubi se mogu izbijeliti i za nekoliko nijansi. Postupak uključuje pripremu pacijenta,određivanje trenutne boje zuba (radi kasnije usporedbe i procjene uspješnosti postupka), izoliranje gingive i mekih tkiva, nanošenje gela za izbjeljivanje (25% vodikov peroksid), osvjetljavanje Zoom 2 lampom, te naposljetku nanošenje sredstava za desenzibilizaciju i sjaj.

Postotak izbjeljivanja varira od pacijenta do pacijenta, ovisno o strukturi zuba. Ovaj postupak je preporučljiv i ima prednosti pred ostalima (preparati za korištenje kod kuće) jer su opsežna istraživanja i kliničke studije pokazali da je izbjeljivanje pod kontrolom doktora najsigurniji način.

Rezultat koji dobijemo je, uz primjerenu i redovitu oralnu higijenu, dugotrajan. Treba napomenuti da bi se dva tjedna nakon postupka izbjeljivanja trebalo pripaziti na pušenje i prehrambene navike- ne smije se piti kava, čajevi ili tamno obojena pića.

Postoji mogućnost da u tijeku procesa dođe do lagane osjetljivosti zuba, međutim to je potpuno normalno i ne predstavlja nikakvu opasnost, jer ubrzo nakon tretmana dolazi do smirivanja eventualnih simptoma.

Zoom 2 je tehnički usavršen, znanstveno utemeljen i klinički provjeren sustav, koji u kratkom vremenu daje optimalne rezultate u postupku izbjeljivanja, na zadovoljstvo pacijenta i terapeuta. To je trenutno najsigurniji i najlakši način da Vaš osmjeh zablista.